در دنیا تنها یک چیز وجود دارد که باعث می شود ما به آرزوهایمان دست نیابیم، ترس از شکست.
مهندسین مشاور و وظایف آنها :
مهندس مشاور ساختمان، صرفا به یک مشاوره ساده محدود نمیشود! مهندس مشاور شخصی است که این توانایی را به شما می دهد که به بیشترین ارزش و سود از پروژه ساخت و ساز خود برسید. کار مهندسین مشاور معمولا بر اساس حجم و سبک پروژه با هم متفاوت است. ممکن است علمی یا تکنیکی یا فقط نظارت و یا مدیریت باشد. در اکثر موارد، مهندسین مشاور وظیفه هماهنگی کار و امور اعضای گروه را بر دوش دارند؛ یک مهندس مشاور خوب ، مهارت و رهبری را در نقشه ریزی، نقشه کشی، اصلاح و یا بازسازی زیرساخت های عمومی و خصوصی مهیا میکند. زمانی که یک پروژه ساختمانی مشاور دارد خیال کارفرما از بابت پیشروی پروژه در همه زمینه ها مثل مطالعات مورد نیاز، طراحی، ساخت مهندسی و ... راحت است و پروژه در زمان پیش بینی شده به بهترین نحو تحویل داده خواهد شد.
مهمترین قدم در ساخت یک ساختمان مرحله طراحی آن می باشد که طراحی سازه، شامل همه موارد مرتبط با اجرای ساختمان می باشد طراحی و محاسبات یک پروژه عمرانی و ساخت به خصوص در مورد سازه ها شامل یکسری مراحل می باشد که هر کدام از آن ها نقش مهمی در کیفیت ساخت آن پروژه ایفا می کند. طراحی و محاسبات سازه به منظور اجرا و احداث آن اگر با دقت کافی و توسط اکیپ مجرب صورت گیرد، علاوه بر تأمین کیفیت سازه از تحمیل هزینه های اضافی به کارفرمایان در مراحل بعدی احداث پروژه ممانعت به عمل خواهد آورد.
ساختمان و مراحل طراحی ، نظارت و اجرا :
جامعه بشری پیچیده است بنابراین ضرورت ساخت ساختمان های مختلف با توجه به اهداف و کاربری های متفاوت در جوامع، بسیار احساس می شود. ساختمان یا بنا، سازهای است که برای سکونت و به عنوان سرپناه یا برای کار ساخته میشود. ساختمانها از نظر کاربرد ، سازه ، ساخت متراژ و طبقات و از نظر اهمیت به انواع مختلف و گروه تقسیم بندی می شوند.
از نظر سازه : ساختمانهای بتنی، ساختمانهای فلزی، آجریی ، خشت و گلی ، چوبی ، خانه های سبز یا ترکیب از آنها
از نظر کاربرد: مسکونی ، تجاری ، اداری ، بیمارستانها ، انبارها ، مدارس و مکانهای عمومی مانند باشگاهها و ورزشگاهها و .....
از نظر ساخت متراژ و طبقات : گروه الف (1 تا 2 طبقه ) ، گروه ب (3 تا 5 طبقه ) گروه ج (6 تا 10 طبقه ) و گروه د (11 طبقه به بالا)
از نظر اهمیت : گروه ۱(ساختمان با اهمیت خیلی زیاد) شامل بیمارستانها، مراکز آتشنشانی، تأسیسات آبرسانی و.... گروه 2 و 3 و 4
در ایران ساختمان بلند مرتبه طبق مصوبه سال ۱۳۷۷ شورای عالی شهرسازی و معماری به ساختمانهای بالاتر از شش طبقه گفته میشود.
ساختمانهای بسیار بلند نیز اصطلاحاً آسمانخراش یا برج نامیده میشوند. به ساختمانهای بزرگ و با ارزش قدیمی، بیشتر عِمارَت گفته میشود.
ساختمانهایی که دارای اسکلت فلزی و یا بتنی هستند، این قبیل ساختمان ها در صورت اجرای صحیح اسکلت و یکپارچگی سقف ها در برابر زلزله های با بزرگی کم و متوسط تا حدی مقاومت می نمایند و خسارت های وارد بر آن ها کمتر باعث آسیب دیدگی ساکنان آن ها می شود.
ساختمان های ساخته شده با اسکلت فلزی یا بتنی که برای نیروهای افقی ناشی از زلزله مناسب سازی شده اند. این دسته از ساختمان ها در مقابل نیروهای جانبی ناشی از زلزله های مختلف غیر ویرانگر پیش بینی شده توسط آیین نامه ۲۸۰۰ مقاومت می نمایند. اصول چنین ساختمان هایی, در صورت اجرای صحیح نیازی به مقاوم سازی نخواهند داشت.
اجزای اصلی ساختمان :
فوندانسیون (پی) ، ستون ، روبنا ، کف ، سقف ، تیر، سایه بان و جان پناه ، در و پنجره ها ، دیوارها و ستون ها ، انجام نازک کاری های ساختمان و بخش های خدماتی
مراحل ساخت و ساز تا فروش ساختمان :
• بررسی موقعیت مکانی زمین و مطالعات فاز صفر
• اخذ مجوز و تهیه نقشههای معماری (نقشههای فاز 1)
• تهیه نقشههای محاسباتی و اجرایی (نقشههای فاز 2)
• عملیات اجرایی ساخت و ساز
• تهیه نقشه ازبیلت (چون ساخت)
• اخذ تاییدیه های اجرا ، نصب و انشعابات
• اخذ گواهی پایان کار و بهره برداری ساختمان
• اجرای کارهای ثبت اسناد و تفكيك سند واحدها
• فروش واحدها
روش های طراحی سازه ساختمان :
روش های مختلفی در طراحی سازه ساختمان وجود دارد که انتخاب هرکدام از این روش ها با توجه به شرایط پروژه توسط کارشناسان فراز آریا انجام می گیرد.که این روش ها عبارتند از: طراحی سازه بتنی و طراحی سازه فلزی یا فولادی
طراحی هر سازه به دو نوع اصلی تقسیم میشود طراحی عملکردی و دیگری طراحی سازه ای. مهندس معمار و مهندس سازه در اجرای دو مورد بالا نقش بسزایی دارند و هدف هر دوی آنها، پایداری ایدهآل سازه و کاربرد بهینه آن است. مهندس معمار در زمینه برنامه ریزی، طراحی معماری و نظارت بر ساخت و ساز ساختمانها فعالیت دارد. به لحاظ فنی، تصمیمات یک معمار بر ایمنی عمومی سازه تأثیر میگذارد. نقش مهندس سازه در طراحی سازه ساختمان، ارائه یک طرح کاربردی، کم مصرف (بهینه) و خلاقانه است.
ارزش های پیشنهادی هلدینگ فراز آریا در طراحی سازه ساختمان :
هر منطقه قوانین و مقررات ساختمانی خاص خود را دارد که باید رعایت شود. این قوانین قبل از آغاز طراحی ها میبایست در نظر گرفته شود و طراحیها با توجه به آن صورت گیرد. با همۀ محدودیتهایی که ممکن است پیش رو باشد، درک نیازهای منحصر به فرد مشتری از مهمترین مواردی است که کارشناسان و مهندسین فراز آریا در جهت طراحی سازه ساختمان به آن توجه میکنند. شما میتوانید برای ساخت ساختمان ایدهآل و رؤیایی خود، ایدههای خود را با ما در میان بگذارید تا در صورت امکان اجرا شود. امکان مشاوره رایگان با معماران مجموعه نیز وجود دارد. با معماران ما مشورت کنید و از ایدههای آنها استفاده کنید تا از اشتباهاتی که ممکن است هزینههای اضافه برای شما در پی داشته باشد، دور بمانید. پیشنهاد میشود از ایدهها و استراتژیهای نوین متخصصان معماری فراز آریا الهام بگیرید.
برخی دیگر ارزشهای پیشنهادی هلدینگ فراز آریا برای کارفرمایان و مشتریان عزیز :
• ارائه انواع طرحهای آماده معماری و سازه به مشتریان عزیز
• قبول طرحهای مورد نظر کارفرما در صورت امکان اجرا
• در نظر گرفتن اصول اساسی در جهت تأمین فضای هرچه بیشتر و مفیدتر در سازه ساختمان
• انتخاب مواد یا متریال مناسب و با کیفیت که علاوه بر دوام خوب و کافی ، از استحکام کافی نیز برخوردار باشد و خوش ساخت باشد.
• استفاده بجا از برخی عناصر پیشساخته که میتواند سبب صرفهجویی در هزینه و زمان ساخت سازه شما شود.
• استفاده از مصالح ساختمانی که منجر به بهینه سازی مصرف انرژی در سازه گردد.
هر سازه ای که طراحی می شود، باید از یک سری استانداردهای معین پیروی کند. هدف از طراحی سازه، رسیدن به سه فاکتور مهم است :
ایمنی ، عملکرد مطلوب و دوام
· طراحی سازه و اخذ تأییدیه نظام مهندسی
· • ارائه دفترچه محاسبات سازه
· • ارائه نقشههای فاز 2 سازه
• انطباق نقشههای سازه با معماری
• ارائه لیستوفر
• ارائه برگه تعهد سازه در صورت درخواست شما
• طراحی بهینه سازه که خود به سبک سازی ساختمان و کاهش چشمگیر هزینهها میانجامد.
طراحی معماری ساختمان چیست؟ فاز صفر، یک و دو طراحي معماري و جزئیات آن
طراحی معماری ساختمان (به انگلیسی: Architectural design of the building) تلفیقی از زیباییشناسی و هنر با علم و مهندسی است که با در نظر گرفتن ارزشهای خاصی، کالبد یک ساختمان را خلق میکند. طراحي معماري سازه ساختمانی، مجموعهای از دستورالعملها، الگوها و مدلهایی است که طراحان هنگام انجام کارهای طراحی خود دنبال میکنند. طرح کلی و نهایی توسط مشتری و کارفرما تعیین میشود؛ اما به دلیل محدودیتهایی که ممکن است به لحاظ اقتصادی، فنی، شهرداری، ماهیت پروژه و غیره وجود داشته باشد، احتمال ایجاد تغییراتی در برخی از عناصر طرح وجود دارد. بنابراین، ممکن است طراح در رسیدن به توافق با مشتری، چندین استراتژی ارائه دهد. طراحی معماری شامل سه مرحله است: طراحی فاز صفر معماری، فاز یک و فاز دو. انواع روش های طراحی معماری شامل دو روش طراحی فرمگرا (طراحی بنای سینماها، تئاتر، موزه، فرهنگسراها و تا حدودی بناهای مذهبی کاربرد دارد) و روش طراحی عملگرا (طراحی ساختمانهای مسکونی، برجها و بیمارستانها و ...) است.
خدمات فرازآریا در زمینه طراحی معماری :
• مشاوره در مسیر تهیه طرح مورد نظر کارفرما
• انجام مطالعات امکان سنجی و ارزیابی گزینهها
• تهیه خلاصهای از طرح پروژه
• آمادهسازی طرح مفهومی
• آمادهسازی طرح دقیق
• مشاوره در مورد طراحیهای معماری که دچار عیب یا نقص هستند.
ارزیابی و امکانسنجی (Feasibility study) طرح، با مشاوره و نظرسنجی انجام میشود. سپس، بر اساس ارزیابیهای انجام شده، خلاصهای جامع تهیه میشود. طی این مسیر، گزارشی از نتیجه مطالعات منطقهای، ارزیابی هزینههای ضمنی و استراتژیهایی برای توسعه طرح ارائه میگردد. مهندسین و مشاورین معمار هلدینگ فراز آریا مستقیماً در این فرایند شرکت میکنند. ارائه طرحهای خلاقانه، هدف و تخصص ماست. کانسپت اولیه (طرح اولیه) به صورت سه بعدی به کارفرما ارائه خواهد شد. در این کانسپت سلیقه و نیاز کارفرما و همچنین مقررات شهرداری و دیگر نهادهای مربوطه در نظر گرفته شده است. پس از تأیید کانسپت اولیه از سوی کارفرما، کارهای طراحی اصلی و جزئیات پلان آغاز میگردد.
اگر درخواستی در زمینه انواع خدمات تخصصی ساختمان دارید، با ما تماس بگیرید. از مشاوره رایگان امور ساختمانی متخصصان ما بی بهره نمانید.
جهت سفارش طراحی، دریافت فاکتور و کسب اطلاعات بیشتر، با ما تماس بگیرید.
نظارت ساختمان با چهار ناظر جهت دریافت پایان کار :
نظارت ساختمان، شامل نظارت سازه، معماری، تأسیسات مکانیکی و تأسیسات برقی است. پس از اتمام کار ساخت و ساز ساختمان، ارائه برگه نظارت، جهت دریافت پایان کار شهرداری از طرف مهندسین ناظر الزامی است. ساختمانهایی که ساختشان تحت نظر هیچ مهندس ناظری نبوده است، نمیتوانند پایان کار شهرداری را دریافت کنند. در برگه نظارت نظام مهندسی، مهندس ناظر متعهد میشود تا کار نظارت بر ساختمان را بر اساس قوانین شهرداری و مقررات ملی ساختمان و مصوبات موجود انجام دهد. استانداردهای ساختمان موارد مشخصی را شامل میشود که در قوانین و مقررات و مصوبههای وزارت مسکن و شهرسازی آمده است. هر کدام از مهندسین ناظر بر اساس شرح وظایف خود پاسخگو و متعهد می باشند. مهندسین ناظر مربوط به هر بخش نظارت، تضمین میدهند طبق مصوبههای شهرداری و مفاد نقشه تصویب شده، کار نظارت ساختمان را انجام دهند. چنانچه در صدد دریافت برگه تعهد نظارت برای ساختمان خود هستید، از کارشناسان خبره این کار کمک بگیرید. کارشناسان شرکت مهندسی فراز آریا ، با آگاهی و اطلاعات کامل از روندکاری این پروسه، آماده مشاوره و همراهی شما هستند. برای این منظور، با ما تماس بگیرید.